Magyar Idők: Jön a vádemelés az ex-MSZP-s Simon Gábor ellen

-

„Heteken belül” – írja a lap. Több bűncselekmény is lesz a vádiratban.


Heteken belül vádat emel a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Simon Gábor ügyében. Az MSZP egykori elnökhelyettese okirat-hamisítás, adócsalás és más bűncselekmények miatt állhat bíróság elé – értesült a Magyar Idők.

A volt szocialista politikussal szemben két esztendeje indult büntetőeljárásban a december 15-én kezdődött, jelenleg is folyamatban lévő vádelőkészítési szakasz legfeljebb március 15-ig tarthat. Mint arról Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője lapunkat tájékoztatta: az ügyfeldolgozás határidejét a KNYF előterjesztése alapján eddig az időpontig hosszabbították meg.

Emlékezetes: Simon Gáborról 2014. február elején derült ki, hogy a gyanú szerint több száz milliós vagyont tart egy bécsi bankszámlán, amelyet nem tüntetett fel képviselői vagyonnyilatkozataiban, és az összeg után jövedelemadót sem fizetett. Az MSZP-s országgyűlési képviselő a a kihallgatások során nem tett érdemi vallomást, az eljárás során pedig visszafizetett több mint 128 millió forint adóhátralékot.

Simon a nyomozás során nem nyilatkozott a nevén szereplő, osztrák és svájci bankokban fellelt pénz eredetéről, amelyet a KNYF-nek sem sikerült feltárnia, így könnyen megtörténhet, hogy nem vagy csak rövid időre kerül rács mögé, a bankszámlákon lévő vagyon fennmaradó részével pedig minden további nélkül rendelkezhet majd – írja a Magyar Idők.