Lövöldözés Kanadában – videó

Fotó: Andreas Meck

-

Őrizetben az elkövető.


Legalább négy ember, köztük két rendőrtiszt életét vesztette egy lövöldözésben a kanadai Frederictonban. A rendőrség szerint elfogták a feltételezett elkövetőt.

A rendőrtisztek melletti két halottról egyelőre nincsenek információk, ahogyan a lövöldözés körülményeiről sem.

Justin Trudeau kanadai kormányfő a Twitteren azt írta: "Szörnyű hírek érkeznek Frederictonból. Részvétem a reggeli lövöldözés minden érintettjének. Figyelemmel követjük az eseményeket."Az Egyesült Államokhoz képest Kanadában jóval szigorúbban korlátozzák a fegyvertartást, azonban az utóbbi években – főként a helyi bandák miatt – elterjedtek a fegyverek a nagyvárosokban, és nőtt a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények száma is.

Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb, rendfenntartók életét követelő lövöldözés 2014-ben történt ugyancsak New Brunswick tartományban, a Frederictontól mintegy 200 kilométerre fekvő Monctonban. Akkor három lovas rendőr halt meg és ketten megsebesültek.

A múlt hónap végén Kanada legnagyobb városában, Torontóban egy fegyveres férfi találomra tüzet nyitott egy forgalmas utcán, két embert megölt és tizenhármat megsebesített. Torontóban az idén 241 fegyveres incidens történt, melyekben 30 ember halt meg.

Ontario tartomány vezetése éppen csütörtökön tett ígéretet arra, hogy több forrást juttatnak a rendfenntartóknak, és bírósági tárgyalásukig őrizetben tartják a fegyveres bűncselekmények gyanúsítottjait.