LMP: rossz ötlet a fejlesztési tanács

Fotó: MTI / Kovács Attila

-

A Lehet Más a Politika (LMP) fővárosi képviselője szerint rossz és idejétmúlt ötlet, 20. századi, avítt megoldás a budapesti fejlesztési tanács létrehozása, helyette olyan intézményekre lenne szükség, mint például a rendszeres társadalmi egyeztetés és a népszavazás.


Gál József szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatójára reagált, amelyen elhangzott: a főpolgármester újra megméretteti magát, és létrehozzák a tanácsot, amelyet társelnöki rendszerben közösen fog vezetni Orbán Viktor és Tarlós István.

Gál József azt mondta, hogy vérfrissítésre lenne szükség: a jövő évi önkormányzati választás arról fog szólni, hogy az idejétmúlt, régimódi városvezetést le tudják-e cserélni egy fiatalosra, modernre, amely érti az ifjúság igényeit.

Autópályák helyett bicikliutakat, sétálóutcákat kéne építeni, fakivágások helyett több zöldterületre lenne szükség, a hajléktalanok "vegzálása" helyett biztonságos lakhatást kellene nyújtani mindenkinek - sorolta, megfelelő családalapítási és pályakezdési lehetőségeket sürgetve.

Budapest fénye folyamatosan kopik a fideszes városvezetés alatt - vélekedett Gál József.

Úgy fogalmazott, a főváros nem a kormányközeli vállalkozók "fejőstehene". Nincs szükség olimpiára és különböző gigaberuházásokra, hanem olyan fejlesztések kellenek, amelyek a településen lakók mindennapjait teszik élhetőbbekké - hangoztatta.

A képviselő szavai szerint 2019-től remélhetőleg Budapesten is elkezdődik a 21. század.