Leváltotta helyettesét a Corvinus rektora

Fotó: MTI/MTVA / Soós Lajos

-

Rostoványi Zsolt nyilvánosan nem indokolta, miért vonta vissza Palkovics László tudományos rektorhelyettes megbízatását. Ez a Palkovics László nem a felsőoktatási államtitkár, csak névazonosságról van szó.


Tájékoztatjuk önöket, hogy Rostoványi Zsolt rektor úr 2015. szeptember 1-jei hatállyal visszavonta Palkovics László tudományos rektorhelyettes magasabb vezetői megbízását

– ebben a kurta, indoklást nem tartalmazó tájékoztatásban hozták a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) munkatársainak tudomására a vezető menesztését.

A Corvinusnak három rektorhelyettese van, Palkovics a budai oldalról érkezett, két kollégája a pesti campusról. Palkovics László egyetemi tanár, a BCE Kertészettudományi Karának Növénykórtani Tanszékén dolgozik.

Egyetemi forrásaink egybehangzóan úgy tudják, a rektorhelyettes támogatta, hogy a BCE három budai kara a gödöllői Szent István Egyetemhez csatlakozzon.

Rostoványi Zsolt (háttérképünkön) rektor a múlt héten az Inforádiónak úgy nyilatkozott, ő amellett van, hogy az egyetem tartsa meg a budai karokat, mert a több lábon álló egyetemi struktúra híve.Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára, Palkovics László augusztus végére ígérte, hogy a felsőoktatási profiltisztítás során a Corvinus jövőjéről is döntenek. Az egyik variáció a budai karok teljes beolvadása, a másik a szorosabb együttműködés a gödöllői agráregyetemmel. Ahonnan 2004-ben sikerült leválnia a három említett karnak és csatlakozni a Corvinushoz.

Az államtitkár egyébként júniusban még azt se zárta ki, hogy a BCE a Budapesti Műszaki Egyetemmel fuzionál, megalapítva a József Nádor szuperegyetemet.

A rektorhelyettes leváltásának okairól kérdeztük az egyetemet és az érintett Palkovics Lászlót, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.