Leszakadhat az ég holnap, több megyére figyelmeztetést adtak ki

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A meteorológiai tél utolsó napján egy mediterrán ciklon felhőzete húzódik hazánk térsége fölé, emiatt 1-es szintű riasztást adott ki az OMSz. Borús hetünk lesz.


Figyelmeztetést adtak ki több megyére

Hétfőn, a meteorológiai tél utolsó napján egy mediterrán ciklon felhőzete húzódik hazánk térsége fölé. Délnyugat felől egyre többfelé várható kiadós eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A keletire forduló szél sokfelé megerősödik – írja a köpönyeg.hu.

A várható heves esőzések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes szintű figyelmeztetést adott ki hat megyére Magyarország középső részén, többek között a fővárosban is.

A csapadékos, borongós idő ellenére tavasziasan enyhe idővel búcsúzik a február: 10 és 19 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.


Borús hetünk lesz

Kedden a nap első felében még borongós idő várható, többfelé újabb csapadékkal. Később – a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására – csökken a felhőzet. Délután már csak záporok, a hegyekben hózáporok fordulnak elő. 7 és 13 fok közé esik a vissza a hőmérséklet.

Szerda reggel délelőtt csökken, délutántól ismét megnövekszik a felhőzet, de a köztes időszakban kevés napsütés is lesz. Mérséklődik a szél. Reggel 0, délután 9 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen lehet eső, zápor, a magasabban fekvő tájakon és nyugaton havas eső is lehet. Az északnyugati szél ismét több helyen megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódik. 5 és 10 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Pénteken átmenetileg csökken a felhőzet, előbukkan a nap, de este újabb esőfelhők érkezhetnek. A délire forduló légmozgás megélénkül.