Lehegesztett csatornafedelek várják Putyint Budapesten

Fotó: Vs.hu / Kozma Zsuzsi

-

Az orosz elnök csak 17-én, kedden jön, de az aznapi korlátozások előkészületei már zajlanak. Budapest 14 kerületében lesznek hosszabb-rövidebb ideig tartó lezárások csaknem 20 különböző útvonalon (térkép alább a cikkben!), több helyről már vasárnap reggel 8-tól elviszik az autókat. De mint a Merkel-vizit idején, a gyalogosoknak sem árt lelkileg felkészülniük arra, hogy akár egy fél órát is várniuk kell, amíg átmehetnek az út egyik oldaláról a másikra. Biztos, ami biztos, a csatornafedeleket is odahegesztik keretükhöz.


Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának biztosítását a Terrorelhárítási Központ (TEK) látja el. Február 17-én 12 és 21 óra között lehet korlátozásokra számítani a fővárosban.


A biztosítandó útvonalak mentén nem árt figyelni a kiegészítő táblákat.


Sok helyen tették ki ezt a figyelmeztetést, aki ilyet lát, vasárnap reggelig vigye el a kocsiját, mert különben azt a rendőrség viszi el.


Ezt a csatornafedelet három ponton hegesztették le.


A korlátozások nem csak az autósokat érintik majd. A tömegközlekedésben is számítani kell fennakadásokra, de még a gyalogosok is hosszú várakozásra kényszerülhetnek, ha át akarnak kelni egy úton. Angela Merkel látogatásakor például több mint fél órát vártak a Városligetben azok, akik a Széchenyi fürdőtől átmentek volna a Vajdahunyad várához.


A TEK közleményében azt ígéri, hogy a korlátozásokat a hatóságok csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartja fenn, egyben már előre megértést és türelmet kér az esetlegesen előforduló kényelmetlenségek miatt.


Ez az a térkép, amelyen a rendőrség kékkel bejelölte a korlátozások által érintett utakat. Jól böngéssze át, mert Buda nagy részét kivéve bárhol belefuthat a lezárásokba! Figyelem, az M0-s autópálya is kék!


A lezárásokról a rendőrség honlapján lehet részletesen tájékozódni.