Lázár: Várom, hogy valaki világos választ adjon Corvinus-ügyben

-

A Miniszterelnökséget vezető miniszter rosszindulatú hecckampánynak tartja mindazt, ami a kormány szerepéről szóló híreket illeti az egyetem állítólagos feldarabolását illetően.


„A várakozók álláspontján vagyok, a sajtóból tájékozódom” – egyebek mellett ezt felelte Lázár János arra a kérdésre, hogy feldarabolják-e a Corvinus egyetemet, eladják-e az épületeit. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos csütörtöki tájékoztatóján beszélt az ügyről. „Várom, hogy valaki világos és egyértelmű választ adjon” - mondta.

Hozzátette: a kormány nem hozott semmiféle döntést, sőt nem is tárgyalt az ügyről, „Rosszindulatú hecckampánynak tartom” mindazt, ami a kormány szerepéről szóló híreket illeti, fogalmazott Lázár János, hangsúlyozva: a Vár rehabilitációjának semmi köze nincsen mindehhez.Lázár azt mondta, „viccnek is rossz” felvetés, hogy a Corvinus bármelyik kara Hódmezővásárhelyre költözzön. „Húsz éve koptatom Hódmezővásárhely lépcsőit, hét választáson indultam. A város képességeit és határait jól ismerem. De ilyennel, hogy a nevét így felráncigálják a színpadra, ilyennel még nem találkoztam”.

A miniszter a válasza végén azt mondta, a kertészeti karnak nagy támogatója, több professzort is jól ismer, többekkel dolgozott együtt, „fantasztikus emberek tanítanak ott”.