Lázár szerint a Keletinél toborzott a párizsi terrorista

-

Lázár János a szokásos csütörtöki Kormányinfóján megerősítette a belga RTL televízió értesüléseit, és azt állította, hogy a párizsi merényletek egyik főszervezője a Keleti pályaudvarnál toborzott maga mellé embereket.


A párizsi terrortámadások egyik főszervezője járt a budapesti Keleti pályaudvarnál és ott csapatot toborzott azokból, akik megtagadták a regisztrációt és velük távozott az országból - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár tájékoztatása szerint ez az információ a krízis idején nem állt a titkosszolgálatok rendelkezésére, később kaptak hírt a partnerszolgálatoktól.

Aggályosnak és veszélyesnek ítélte, hogy mintegy 230 ezer ember ment át az országon ellenőrzés nélkül.


A belga RTL televízió internetes oldalán szerdán azt írta, hogy Magyarországon találkozhatott Salah Abdeslam, a múlt havi párizsi terrortámadások egyik szervezője és résztvevője két, Szíriából visszatérő férfival, akik öngyilkos merénylőként később felrobbantották magukat a merényletsorozatban.


A szóban forgó Salah Abdeslamot csütörtökön egyébként nagy erőkkel keresték Szlovákiában is, mert az ország hatóságai azt az információt kapták a magyar kollégáktól, hogy elképzelhető, hogy a szökésben lévő terrorista épp egy szlovákiai falu felé tart Budapestről. A bejelentés tévesnek bizonyult.