Lázár: Puch László tud a legtöbbet Simicskáról

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint neki nem tiszte megvédeni Orbán Viktort, de egy interpellációra adott válaszban azt mondta: Simicska Lajosról az MSZP egykori pénztárnoka tud a legtöbbet.


Egyetlen rövid felszólásba sűrítette az Orbán-Simicska háborút és a gyermekétkeztetés kérdését Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő, aki hétfőn a miniszterelnököt kívánta interpellálni a parlamentben „Mikor lesz a szobatársból cellatárs? Avagy meddig lopják tovább az országot ahelyett, hogy megoldanák a gyermekek étkeztetését?” címmel.

A kormányfő helyett Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt, aki előbb azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök meg tudja védeni magát, neki nem tiszte és feladata. Ugyanakkor úgy fogalmazott, sokat elárul a szocialisták politikai gerincéről és éleslátásáról, hogy annak a Simicska Lajosnak a szavaival próbálják revolverezni a kormányt, akit korábban éveken keresztül naponta támadtak.

„Ha Simicska Lajosról tudni akar, javaslom, forduljon Puch Lászlóhoz” – mondta Lázár, utalva az MSZP egykori pénztárnokára, aki szerinte többet tud Simicskáról és az oligarchákról, mint bárki más. Ezzel közvetve Lázár is magáévá tette azokat a sokat emlegetett, de soha nem bizonyított pletykákat, melyek szerint 2010 előtt a Fidesz és az MSZP gazdasági hátországa szorosan együttműködött egymással, leosztották egymás közt az állami forrásokat.

Bangóné egyébként Lázár szavaira úgy reagált: az ember néha idéz olyanoktól is, akikkel nem ért egyet, és korábban a miniszterelnök maga állította, hogy neki barátja Simicska Lajos.