Lázár államtitkára kereste a legtöbbet tavaly

Fotó: MTI/MTVA / kormány.hu

-

Sonkodi Balázs miniszterelnökségi fizetésén kívül 281 millió forint külön adózó jövedelmet vallott be. A legjobban kereső miniszter Trócsányi László lett.


Az igazságügyi miniszter keresett legjobban a kormány tagjai közül tavaly: Trócsányi László bevallása szerint 46 millió forintot vett be tavaly. A kormány.hu tette közzé a miniszterek és az államtitkárok adóbevallásainak főbb számait, ezeket foglalta össze az Index.


Kiderült, hogy nem volt oka panaszra Seszták Miklós fejlesztési miniszternek sem, 14 milliót keresett miniszterként és 24,3 milliót más forrásból. Pintér Sándor belügyminiszternek 13,2 milliós fizetése és 3,7 milliós extra jövedelme volt 2014.-ben.

A legszegényebb miniszter Varga Mihály volt tavaly, aki 8,6 milliós összevont adóalapról számolt be. Lázár János a Miniszterelnökségen 15,3 milliót és külön 5,1 milliót keresett. A középmezőnyben van Balog Zoltán 16,9, Szijjártó Péter a családi adókedvezmény miatt kevesebb mint 14 milliós, Fazekas Sándor 16 milliós, Semjén Zsolt pedig 15,9 milliós jövedelmével.

Orbán Viktor miniszterelnök összevont adóalapja 19,4 millió forint volt.

Az igazi nagyágyúkat azonban nem a miniszterek, hanem az államtitkárok között lehet megtalálni: Lázár János beosztottja, Sonkodi Balázs például a rendes 13,2 milliós miniszterelnökségi fizetésén kívül 281 millió forint külön adózó jövedelmet vallott be.

Szijjártó Péter államtitkárának, a TEVÁ-tól igazolt Szabó Lászlónak 157 millió, az Emmi-ben dolgozó oktatási felelős Palkovics Lászlónak pedig 113 millió forint volt a 2014-es összevont adóalapja. Ehhez képes már eltörpül Seszták államtitkárának, Aradszki Andrásnak a 42 milliós éves bevétele.