Kutyagumi buktatja le a rest gazdát

Fotó: MTI/MTVA / Kollányi Péter

-

Seattle-ben az ingatlan-tulajdonosoknak elegük lett a liftben, szőnyegen hagyott kutyaürülékből. Az abból vett DNS-minta alapján beazonosítják a kutyát, majd lefülelt tulajdonosát jól megbüntetik.


Seattle-ben betelt a pohár a kutyakaki miatt. Egyes lakóparkokban bevezették a DNS-teszteket, hogy megbüntessék a felelőtlen gazdákat. Az ürülékminta alapján beazonosítják a kutyát és általa tulajdonosát, aki nem takarította el a kupacot – számolt be a Seattle Timesra hivatkozva a The Independent.

Erin Atkinson, az egyik ingatlanegyüttes kezelője azt fejtegette, akkor lett elegük, amikor kutyagumival már liftben, a szőnyeggel borított hallban, és a tetőn is találkoztak.

A bérlőknek egyszeri, 30 dolláros költséget jelent a szolgáltatás. Amikor kutyagumit találnak, elvégzik az azonosítást, a lefülelt gazda 60 dolláros bírságra számíthat, de ki kell fizetnie a teszt 50 dolláros költségét mintavételtől az elemzésig. Az egyik bérlőt egy hét alatt ötször büntették meg, ő már összesen 500 dollárt fizetett – mesélte a közös képviselő.

(képünk illusztárció)