Kormányhonlapon a Kishantos jó hírnevének megsértéséről szóló ítélet

-


Májusban született meg a jogerős ítélet arról, hogy 2013-ban és 2014-ben az agrártárca, illetve tisztviselői többszörösen is megsértették a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. jó hírnevét. A bíróság egyúttal kötelezte a Földművelésügyi Minisztériumot, hogy az elmarasztaló ítélet rendelkező részét közlemény formájában tegye közzé. Ez történt meg szerdán, a kormány.hu-n – szúrta ki az atv.hu, miután korábban maga érdeklődött a minisztériumnál, mikor tesz eleget a bírósági előírásnak.

A közleményből is kiderül, annak idején a szaktárcánál valótlanul állították, hogy Kishantos folyamatosan elmaradt díjfizetési kötelezettségével, azt a valós tényt pedig, hogy a haszonbérleti szerződéssel kapcsolatos jogvita nyomán a cégnek fizetési kötelezettsége keletkezett, abban a hamis színben tüntette fel, mintha Kishantos a megkapott állami támogatás ellenére haszonbérleti díjfizetési kötelezettségét nem teljesítve díjhátralékot halmozott volna fel.


A minisztérium képviseletében nyilatkozó Bitay Nándor pedig a Világgazdaság Online internetes portálon a 2014. január 14-én megjelent készült interjúban valótlanul állította, hogy Kishantos a szerződésben vállalt fejlesztéseknek nem tett eleget, és ezzel pénzben is kifejezhető kárt okozott az államnak. Ugyancsak valótlanul állította, hogy az ezen kár miatt indított perben az állam jogerősen nyert volna Kishantossal szemben.