Kokónak bejön a halálbüntetés: a politikusokkal kezdené

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László

-

Kovács István Kokó az ATV Egyenes Beszéd című műsorában részletesebben elárulta, mit és miért tett az elmúlt években. A halálbüntetés ellen nincs kifogása és tudja is, kiket küldene a vesztőhelyre. Az embereket a Parlamentben kiröhögő politikusokat.


„Ez egy tudatos döntés volt, egy elbukott választás után voltunk és úgy ítéltem meg, hogy jobb helyen lenne a kormány akkor még Orbán Viktornál, de nem így történt” – elevenítette fel, miért állt Orbán támogatói közé. „Felültem a pódiumra, és ez egy meghatározó nap volt az egész életemre, hiszen azonnal a baloldali, vagy liberális média engem egy Fidesz-csinovnyikká minősített” – emlékezett Kovács arra, amikor 2002-ben a Kossuth téren szónokló Orbán Viktor mögött foglalt helyet.

Kovács szerint az ő sorsánál sokkal fontosabb az országé és itt lenne az ideje, hogy „végre a politika abbahagyja ezt az acsarkodást és ne használják fel a politikai újságírók a vélt vagy valós híreket arra, hogy a két tábort egymásra uszítsák”.

Az egykori sportoló úgy látja, hogy az emberek gyűlölik egymást, nem a politikusok. Hozzátette: „ők bent a nagy házban nem utálják egymást, még az is lehet, hogy röhögnek rajtunk”, de az emberek „ma már verik egymást a nézeteik miatt és ez borzalom”. Mint mondja, nem tudja, mit lehet tenni:


például itt ez a halálbüntetés. Komolyan mondom, rendben, legyen halálbüntetés, de először a politikusokon próbáljuk ki.


Jót tett

Kokó arról is beszélt, valószínűleg jogosan ábrándultak ki nagyon sokan a Fideszből és ő sem elégedett a kormány jelenlegi ténykedésével, de azt nem mondta, hogy szakított volna a Fidesszel. „Nem azt mondtam, hogy nem a Fideszt tartom még most is a kormányzásra legalkalmasabb pártnak, mert nincs most más” – fogalmazott. Úgy látja, a kormány rengeteg jó dolgot tett és az is biztos, hogy nagyon sok rossz dolgot.

Kokó éttermének a támogatásáról is szót ejtett. Mint mondta, 2002-ben nyert 26 millió forintot a Széchenyi-tervvel, amit 2003-ban fizettek ki számára. „Ezzel egyébként óriási üzletet kötött az akkori Medgyessy-kormány"; és hozzátette: ez a 26 millió „nem egy ajándék, nem egy baksis volt, ehhez nekem több mint 20 embert kellett folyamatosan alkalmaznom és elképesztő mennyiségű járulékot, adót fizettem be, mindig maradéktalanul”.