Csak úgy kiszaladt a börtönből a milliomoscsemete

-

A DHL alapítójának egyik törvénytelen fia Palauban ült börtönben drogcsempészet miatt, de egy látogatás alkalmával megszökött.


Megszökött palaui börtönéből Junior Larry Hillbroom, a DHL multinacionális futárszolgálatot társalapítója, Larry Hillblom házasságon kívül született számos gyermeke közül azon négynek az egyike, akinek sikerült a dúsgazdag amerikai üzletember örököseként elismertetni magát és ezáltal sok millió dolláros vagyonhoz hozzájutni.

A drogcsempészettel vádolt Hillbroom – aki apjától eltérően írja a nevét – egy látogatóval való találkozás után egyszerűen kirohant csütörtökön a mikronéziai szigetcsoport legnagyobb városának, Korornak a börtönéből a főbejáraton át, bepattant egy ott várakozó fehér furgonba, majd nyomtalanul eltűnt. A furgon sofőrje pénteken rendőrkézre került, a Hillblom-örököst azonban nem találják.

A 160 gramm metamfetamin csempészetével vádolt Junior Larry Hillbroom ügyében éppen csütörtökön szabott ki 500 ezer dolláros óvadékot az apró csendes-óceáni szigetállam bírósága. A vád szerint a férfi két nőt bízott meg azzal, hogy a drogot csempésszék repülőgépen Palauba a Fülöp-szigetek fővárosából, Manilából. Bűnösségére bizonyítékul szolgál egy telefonbeszélgetés, amelyet Hillbroom a két drogfutárral folytatott, s amelyet azok titokban rögzítettek.

A logisztikai világcéget két társával, Adrian Dalsey-vel és Robert Lynn-nel 1969-ben megalapító Larry Hillblom az 1980-as évek elején telepedett le egy másik csendes-óceáni szigetállamban, a Mariana-szigetek legnagyobb tagján, Saipanon, ahol ismeretlen számú gyermeke született az ázsiai származású nők sokaságával létesített viszonyából. Életében sosem ismerte el házasságon kívül született gyermekeit, 1995-ös halála után azonban négy nő sikeres apasági pert indította ellene, ennek eredményeként négy nincstelen ázsiai gyermek – két fülöp-szigeteki kislány, egy vietnami fiú és a palaui Hillbroom – 90 millió dolláros szelethez jutott 1999-ben a férfi hagyatékából.