Kiscsoportost vertek össze egy szegedi óvodában

-

Két nagyobb fiú vert agyba-főbe egy kiscsoportos kislányt, az óvónő pedig azért nem vette észre mi történik, mert telefonált, értesült a Délmagyar.


Az eset még nyáron történt. A nagycsoportos fiúk a kiscsoportost egy bokorban verték meg az udvaron, és egy járókelő sietett a segítségére, aki meglátta mi történik, becsöngetett, és figyelmeztette az óvónőt.
Mint kiderült, az egyik fiú rátérdelt a kislányra, úgy ütötte egy ággal, a másik pedig a hajánál fogva a térdéhez verte a fejét. Homokot szórtak a szájába és a szemébe, ezért segítségért kiabálni se tudott.

A Délmagyar úgy tudja, hogy a szülők feljelentésére indult nyomozás, amelyet a rendőrség nemrég fejezett be. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádemelést javasoltak az óvónő ellen, de az ügyészség arról tájékoztatta a lapot, hogy – egyelőre még nem jogerősen – egy évre elhalasztották a vádemelést.

Az óvónő, aki a lap szerint már egy másik óvodában dolgozik, 2 perc 43 másodpercig telefonált, addig hagyta felügyelet nélkül a gyerekeket. A megvert gyermek szülei pedig korábban részletesen beszámoltak az esetről, de később visszavonták nyilatkozatukat.