Kínába menekülhetett Nancy gyilkosa

Forrás: police.hu

-

Mire a rendőröknek mire sikerült azonosítaniuk a feltételezett tettest, a férfi már elhagyta az országot. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.


Számos nyomot hagyott a helyszínen, így véres tenyér- és ujjnyomot is az a férfi, akit a rendőrök azzal gyanúsítanak, hogy május 2-án, éjjel Akácfa utcai lakásában megölte a prostituáltként dolgozó Nancyt. A Blikk azt írta, a rendőrök túl sokáig tapogatóztak a sötétben: mire sikerült azonosítaniuk a férfit, ő már árkon-bokron túl járt, a gyilkosság után elhagyta az országot, és feltehetően Kínába menekült.


A rendőrség egy nappal a lány temetése után hozta nyilvánosságra, hogy a 32 éves Jao Kao-peng lehet a tettes, az áldozat híváslistája alapján azonosították. Bár a férfi elvitte a prostituáltként dolgozó lány telefonját, a rendőrség a szolgáltatótól lekért adatok alapján mégis a nyomára bukkant.

A lap úgy tudja, Jao nem alkalmii vendég volt Nancynél, többször beszéltek telefonon, kapcsolatuk már régebben tartott, és.több jel utal arra, hogy a férfi úgyszólván betege lett a fiatal lánynak. A lány édesapja, H. Ernest is megerősítette a Blikknek, hogy a kínai férfiak rajongtak lányáért, szinte bálványozták őt.

A napokban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Jao Kao-peng ellen, a magyar rendőrség a kínai kollégákkal együttműködve próbál minél több információt megtudni a férfiról.