Kiemelték a tartálykocsit, megindult a forgalom az M2-esen

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

Ismét valamennyi sáv járható az M2-es autóút fóti-dunakeszi szakaszán, ahol vasárnap dél körül egy cseppfolyós nitrogént szállító tartályautó és egy személyautó ütközött, majd gyulladt ki, a balesetben egy ember meghalt - közölte honlapján késő este a rendőrség.


A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint az autóút 25-ös kilométerénél történt ütközést követően az égő járművek a vízelvezető árokba csapódtak. Kilenc tűzoltóautót vezényeltek a helyszínre, de mire eloltották a lángokat, a személyautó teljesen kiégett, a roncsba szorult sofőr pedig életét vesztette. A kamion vezetőjét sokkos állapotban, de sérülések nélkül vitték kórházba.


Csámpai Attila elmondta: a tartálykocsiban 9 ezer liter cseppfolyós nitrogént szállítottak. A tartály leszakadt a vezetőfülkéről, majd oldalára borult, a benne lévő anyag azonban nem jutott a szabadba. A nitrogén átfejtése, illetve a kamion kiemelése és a helyszínelés órákig tartott, ezért csak este 8 óra körül oldották fel a teljes útzárat.

A baleset körülményeit a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálja.