Ketten belefulladtak a Balatonba

-

Helikopterrel, autóval és hajóval is kivonultak a mentők.


Ketten vízbe fulladtak délután Balatonbogláron - írja a KaposPont. A lap egy olvasójától úgy tudja, a balesethez helikopterrel, autóval és hajóval is kivonultak a mentők, a fürdőzők életét azonban már nem sikerült megmenteni. A rendőrség megerősítette az információt, bővebb tájékoztatást viszont nem adtak.

A Velvet úgy tudja, egy gyerekről és egy felnőttről van szó. Először a gyerek merült el, majd a mentésére induló férfi.

Frissítés: Közben hivatalossá vált, hogy az áldozat egy 14 éves gyerek és egy 54 éves férfi.

Két pedagógus a nagyszakácsi gyermekotthonból hét gyerekkel indult vízibiciklizni csütörtök délután a balatonlellei közforgalmú kikötőtől nyugatra eső szabadstrandon - mondta Bagyó Sándor, a mentésben részt vevő Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. Szándékuk szerint a kisvízben szerettek volna maradni, a víz azonban a strand egy rövid szakaszán, egy használaton kívüli kikötő vonalában hirtelen mélyülni kezd. Az egyik, kellő vízbiztonsággal nem rendelkező gyerek valószínűleg itt került a vízbe a vízibicikliről, majd elmerült. A közelben tartózkodó egyik férfi a segítségére sietett, de hamarosan ő is elmerült.

A két eltűnt személy megmentéséért mindenki megmozdult, a helyszínre mentőhajó érkezett, annak személyzete koordinálta a mentést, a helyi vízi mentőkkel csatárláncba állította a fürdőzőket az egyébként sekély víz átfésülésére. Ők találtak rá az elmerült gyerekre és férfira is, mire megérkezett a helyszínre a vízi rendőrség, két mentőautó, a gyermekmentő és egy mentőhelikopter is. Egyiküket sem sikerült újraéleszteni.

Helyi információk szerint a vízibicikli-kölcsönző az ilyenkor szokásos gyakorlat szerint felhívta a figyelmet a veszélyekre. Felkínálta a mentőmellényeket is, de a vízibiciklis csoport nem kérte azokat.