Két településnek mostantól nem kell polgármester nélkül léteznie

-

Tiszanagyfaluban és Szemelyen is polgármestert választottak. Mindkét helyen függetlenek harcoltak a Munkáspárt jelöltjeivel.


Rudolf János Ferencné (független) nyerte a vasárnap tartott időközi polgármester-választást Tiszanagyfaluban – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője. Kovácsné Pallai Valéria elmondta, az 1157 érvényes voksból 592-t szerzett meg az új polgármester. A két másik független jelöltre, Láng Zoltánra 391, Vojtkóné Harmati Tünde Ágnesre 172, míg a Magyar Munkáspárt jelöltjére, Szabó Zoltánra 2 szavazatot adtak le.

A voksolást azért kellett megtartani az 1800 lakosú községben, mert a települést eddig vezető Kemecsei László (független) nyugdíjas lett és lemondott posztjáról.


Kumli József Ferenc független jelöltet választották polgármesternek a Baranya megyei Szemelyben vasárnap tartott időközi választáson – közölte a település jegyzője. Szauer Tímea tájékoztatása szerint az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tavaly novemberben feloszlatta magát.

A vasárnapi voksoláson a 396 választásra jogosult közül 257-en adták le szavazatukat, ebből kettő volt érvénytelen. A független jelöltként induló Kumli József Ferencre 177-en szavaztak, a szintén független Dani Zoltán 77, Horváth József, a Magyar Munkáspárt jelöltje egy szavazatot kapott. A település képviselő-testületi helyeit négy független jelölt nyerte el.