Két állást is meghirdetett a CEU a menekülteket segítő oldalon

-


Az Európai Bizottság egy új programot, és egy ahhoz tartozó honlapot is elindított menekült tudósoknak és kutatóknak Science4Refugees néven. Céljuk ezzel az, hogy új színt és látásmódot hozzanak a menekültek az európai tudományos életbe.


A Science4Refugees oldalon egyetemek és kutatóintézetek is feltehetik a menekülteknek szóló állásajánlatukat, valamint a menekültek is feltölthetik életrajzukat és itt jelentkeznek állásajánlatra.

Eddig 9 állásajánlatot hirdettek meg az oldalon, ebből három lengyel, egy-egy német, ciprusi, olasz és francia. Kettőt pedig a CEU, vagyis a budapesti Közép-Európai Egyetem hirdetett meg (ezt és ezt), de nem kizárólag ezen a honlapon, hanem itt is. Mindkettő 36 hónapra szól, és olyanokat várnak, akik a társadalmi nemek (gender studies) témájában akarnak kutatni vagy Phd-dolgozatot írni.

A két szerencsés egy 15 fős kutatócsoport tagja lehet, amely egy EU által finanszírozott program, a GRACE: Gender and Cultures of Equality része. A 36 hónap alatt ráadásul 6-9 hónapot Hollandiában, az Utrechti Egyetemen tölthetnek el.