Kedden jön a hidegfront

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Ma a Dunántúlon - különösen annak a déli felén - még gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és itt még többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás is kialakul - írja a köpönyeg.hu.


Az ország többi tájain ÉK felől csökken a felhőzet és többórás napsütés ígérkezik. Az ÉK-i szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 21 és 26 fok között alakul délután a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható. Az autósoknak a Dunántúlon kell óvatosan vezetniük az esetleges vízátfolyások miatt.

Kedden többórás napsütés várható, csapadék nélkül. Csak kevés felhő jelenhet meg az égen. Az északkeleti szél megélénkül, mellyel hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe. Reggel csak 7 és 13 fok között, délután 23 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás lesz.


Szerdán fátyolfelhők szűrik a ragyogó napsütést. Esőre nem kell számítani. Mérséklődik a légmozgás. Reggel ismét hűvös lesz: mindössze 10 fok körüli értékeket mérhetünk. Délután kellemes meleg lesz, 22 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet.