Kampány tejes erőből: megint hét forint a tej a Klauzál téren

-

Az árus szerint ez nem a kampány része, csak szeretnék a fővárosiakkal megismertetni a friss vidéki tejet.


Minden VII. kerületi lakos – lakcímkártyája felmutatásával – hét forintért vehet(ett) egy liter tejet ma reggel a Klauzál téren. A tejeskocsi két, a Fidesz jelöltjeinek aláírást gyűjtő pavilon közé parkolt le. A tejárus elmondása szerint az akciós tej nem a kampány része, de mostani kormány sokat tett a gazdákért. Talán ezért parkoltak be Vattamány Zsolt plakátjai közé, és valószínűleg így került Fidesz-matrica is a palackokra. Ez nem az első tejes akció a kerületi kampányban, a VS.hu korábban egy Almássy téri árusításról értesült.


Fogyasztás előtt forralandó!


2x7=15

A dolog szépséghibája, hogy csak kétliteres kiszerelés van, így munkatársunknak – a kerekítés miatt – 15 forintot kellett kifizetnie a tejért. Cserébe még aláírásával sem kellett támogatnia Vattamányt, viszont figyelmeztették: a tej ma reggeli fejés, jó volna felforralni fogyasztás előtt.

Kérdésünkre a kocsinál azt is elmondták: a tej a Dányi TSZ (!)-től van, a blokkon azonban a Gödöllőre bejegyzett Táltosker Kft. neve szerepel.

A Dányi Agrár Termelő és Szolgáltató Szövetkezet egyebek mellett valóban foglalkozik tejtermékek előállításával, és az elmúlt években többször is részesült nemzeti tejtámogatásban, különleges tejtámogatásban és húsmarhatartás-támogatásban is. Csak 2012-ben összesen 80 millió forint állami támogatást kapott a szövetkezet.

Kampányok idején nagy hagyománya van az „akciós” étel- és italosztásoknak. Itt összeszedtük, mi mindennel etetik a választókat kampány idején.