Kabaréba hajló levelet kapott egy autós a rendőrségtől

Fotó: MTI Zrt. FotÛszerkesztısÈg / Kov·cs Attila

-

Egyetlen km/órával lépte túl a megengedett sebességet egy szegedi nő, majd hónapokkal később kapott egy hivatalos levelet, amiben büntetést nem szabtak ugyan ki, de megfogalmazása még a rendőrségi szövegek kategóriájában is szépségdíjas.


Óránként egyetlen kilométerrel lépte túl a megengedett sebességet egy szegedi autós, vagyis 130 helyett 131-el hajtott az M5-ös autópályán, mégis rögzítette a traffipax, és levelet is kapott a rendőrségtől – írja a Délmagyar.hu. Az Alíz néven emlegetett nő még tavaly augusztusban száguldozott Kiskunfélegyháza közelében, de nem állították meg, csak később kapott egy hivatalos levelet.

Alíz ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási osztálya indított eljárást. A levél írója azt írja: „a sebességtúllépés csekély mértéke (1 km/óra) a közlekedésbiztonságot nem veszélyeztette, így jelen esetben a pénzbírság kiszabásától eltekintettem és figyelmeztetésben részesítettem”. Az ügyintéző még azt is hozzáteszi, hogy figyelmeztetéssel a hatóság a rosszallását fejezi ki, és felhívja, hogy a jövőben tartózkodjon a szabálysértéstől.

A rendőrök a Délmagyar szerint humoruknál lehettek, hiszen a vonatkozó kormányrendelet alapján ilyen ügyben nem is lehet közigazgatási bírságot kiszabni: az autópályán ugyanis legalább 20 kilométer/órás sebességtúllépésnél lehet büntetni, vagyis legalább 150-nel kell száguldani hozzá.

A nyitókép csak illusztráció.