Július elsején jönnek az első kétfarkús ellenplakátok

Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

-

A kutyapártnak országszerte 500 plakátja lesz kint – a többi között Felcsúton –, és a tervek szerint még 500-at rak ki július közepén is. Összesen húszfajta poszter lesz majd, ebből három szolidaritásra buzdít a menekültekkel, és a bevándorlókkal foglalkozó civilszervezetekről ad tájékoztatást. A plakáthelyeket Simicska Lajos cégétől bérlik.


Kedd estig lehet szavazni arra a 11 plakáttervre, amelyeket a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) tett ki a Facebookjára, és amelyik a legtöbb lájkot kapja, az kerül ki Felcsútra. Kovács Gergő, az MKKP elnöke lapunknak azt mondta, Felcsúton egyelőre két plakáthelyet kaptak, illetve még egyet Alcsúton, de ez a szám később még változhat.


Az első plakátokat július elsejétől láthatjuk majd, és nem csak Felcsúton, hanem az ország több pontján is. A tervek szerint aznap tízféle posztert raknak ki, majd július 16-án újabb tízfélét. Azért akkor, mert ilyenkor indulnak el az országos plakátkampányok.

Ezen kívül lesznek még külföldön is plakátok, így Berlinben és Londonban, amelyek az ottani magyaroknak szólnak, valamint egyedi, egyes helyszínekre készített poszterek is.

Hogy mik lesznek a plakátokon, azt egyelőre nem árulta el Kovács Gergő. Jó eséllyel megvalósul egy-kettő azok közül a plakáttervek közül, amelyekkel meghirdették a kampányt, a felcsúti helyért folyó szavazásos versenyben mindenesetre toronymagasan, mintegy 6 ezer lájkkal vezet a Kétfarkú Facebook-oldalán az alábbi terv:Kovács Gergő az Átlátszó videójában korábban azt mondta, ha a mostani kampány befejeződik, lehet, hogy egy újabbat is elindítanak, amely már valós segítséget nyújtana a bevándorlóknak és a menekülteknek. Ez a szándék most úgy módosult, hogy a húszféle óriásplakátból három olyan lesz, amely arról szól, hogy szolidaritást kell vállalni a menekültekkel, és megneveznek rajta olyan civil szervezeteket, amelyek a bevándorlókat, menekülteket segítik.


Ezeken a plakátokon szerepel majd egy QR-kód is, amely legkésőbb július elsején – de lehet, hogy már egy hét múlva – induló honlapjukra vezet, amelyen a szervezetekről bővebb leírás olvasható, és a bankszámlaszámuk is látható lesz, illetve az is előfordulhat, hogy ezen a honlapon a szervezeteknek együtt gyűjtik majd adományokat. A honlapra várják a kampány második fordulójára beérkező ötleteket, a fantázia elszabadulását egy mémgenerátor is segíteni fogja az oldalon.


Az MKKP elnöke szerint most úgy néz ki, hogy úgy ezer plakátra lesz pénzük, július elsején ezért a tízféléből egyenként ötvenet raknak ki az országban, majd ugyanennyit a következő tíz fajtából július 16-án.

Az óriásplakátok elhelyezéséről Kovács Gergő elmondta, hogy a plakátok felét Budapesten ragasztják ki, a megyékben pedig egyenlő arányban osztják el azokat. Az is biztos, hogy Felcsúton kívül lesz több Siófokon, a Balaton-parton és a Ferihegyre vezető úton is, ahol sok turista jár az elkövetkező időszakban. Ezen kívül gondolnak azokra, akik szelfiket készítenének majd a plakátokkal a háttérben.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy plakáthelyet két cégtől tudnának bérelni, az egyik a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont, a másik pedig a Garancsi István által nemrég megvásárolt ESMA-cégcsoport. Előbbit választották, mert Simicska már hónapok óta harcban áll a kormánnyal, míg Garancsiról ez nem mondható el.

Az MKKP-Vastagbőr blog közös kampányára több mint 31,5 millió forint jött össze egy hét alatt (az adományokat összegző, folyamatosan frissülő online táblázatot itt találja), ez több mint a tízszerese az eredetileg két hét alatt összeszedni kívánt három milliónak, és még csaknem egy hétig várják a beérkező adományokat.Mint azt tegnap megírtuk, a Békemeneteket szervező CÖF-öt már másodszor is közlemény kiadására sarkallta az ellenplakát-kampány. A Kétfarkú az újabb keménykedésre most is a múltkorihoz nagyon hasonló válasszal reagált:


Mar megint tul hosszu, ezt se olvasom el

Posted by Magyar Kétfarkú Kutya Part on 2015. június 15.