Juhász: újra áron alul adott el egy üzlethelyiséget az V. kerület

-

Az Együtt önkormányzati képviselője szerint egy Október 6- utcai ingatlant négyzetméterenkénti 7-800 ezer forint helyett csak 154 ezerért adott el az V. kerület.


„Szentgyörgyvölgyi folytatja, amit Rogán elkezdett, ahogy ígérte. Ő is piaci ár töredékéért adja el a belvárosi ingatlanokat, ahogy Rogán is tette” - írja Juhász Péter, az Együtt helyi képviselője egy Október 6. utcai ingatlanról Facebook-bejegyzésében.


Az éjjel-nappali üzlet az általa közölt információk szerint csak 154.000.-Ft/nm áron adta el az önkormányzat egy 192 négyzetméteres helyiséget, összesen 29,5 millió forintért. Juhász úgy számolja, hogy a környéken a 7-800 ezer forintos négyzetméter árak a jellemzőek, ezért szerinte nevetséges áron adott tovább a kerület az ingatlanon.

„Szentgyörgyvölgyi Péternek már csak azért is fel kellett volna tűnnie, hogy nevetséges ez az ár egy belvárosi üzlethelyiségért, mert még ő is drágábban vette meg a lakását a kerületben. Szentgyörgyvölgyi ezzel bizonyította, hogy éppen úgy kezeli a belvárosi ingatlanvagyont, ahogy az elődje, a Fidesz frakciójának vezetője [Rogán Antal]” - írja Juhász.Az ügy kapcsán megkerestük az V. kerületi önkormányzatot, akik a következőt válaszolták kérdésünkre:


Belváros-Lipótváros Önkormányzata 2002 óta állt jogviszonyban az Október 6. utca 11. szám alatt található üzletet bérlő K. Kert Kft-vel, amely az elidegenítésekről szóló rendeletünk alapján 30 százalékos kedvezményre vált jogosulttá az ingatlan elidegenítésénél.A vonatkozó rendelet előírja, hogy ha az elidegenítés feltételeként a bérlő vállalja, hogy visszamenőlegesen megfizeti az emelt bérleti díj különbözetét, kedvezményre jogosult. Ebben az esetben is ezért élhetett a kedvezményes vásárlás lehetőségével a bérlő, aki egyébként folyamatosan karbantartotta, fejlesztette a szóban forgó üzlethelyiséget.

A K. Kert Kft., mint bérlő az elidegenítésnél a Helping Hungary Kft-t jelölte ki a vételi jog jogosultjának, amelyet a hatályos polgári törvénykönyv lehetővé is tesz. Az önkormányzat válasza szerint az adásvétel előtt kikérték értékbecslő szakvéleményét, ezt követően került a képviselő-testület el az üzlethelység eladása.