Jövő hétfőig szabadságra megy a Nap

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

A köd, a felhő és az eső váltják majd egymást a következő napokban, napsütésre jövő hétig csak ritkán számíthatunk – ígéri a koponyeg.hu.


Szerda

Eleinte folytatódik az erősen felhős vagy borult idő, és főleg keleten még újabb esők is kialakulnak. Napközben aztán nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, de a keleti, északkeleti országrészben még napnyugta után is sok felhő lesz az égen. A nyugati, északnyugati szél mérséklődik, de még így is lesznek erős széllökések. Reggel 4, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet (északkeleten hűvösebb, délnyugaton enyhébb idő lesz).


Csütörtök

Hajnalban többfelé képződik sűrű köd. Napközben főleg a délnyugati és az északkeleti tájakon bukkanhat elő a nap, máshol tartósan párás, ködfelhős időre van kilátás. 5 és 11 fok között alakul a csúcsérték.


Péntek, szombat

Mindkét napon erősen felhős, párás, több helyen tartósan borult és ködös idő lesz. Csekély az esély a napsütésre. Reggelente 3, délutánonként 7 fok körüli értékeket mérhetünk.


Vasárnap

Mikulás napján a megélénkülő délnyugati szél hatására helyenként előbukkanhat rövid időre a nap, egyébként folytatódik a szürke, felhős időjárás. 10 fok körül várható a maximum.


Hétfő

Továbbra is élénk lesz a délnyugati szél, ezért gyakrabban süthet ki a nap. Továbbra is lesznek tartósan párás, felhős területek.