Jónás Nándor azért vágta pofon a hölgyet, mert őt is leköpték

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

Megszólalt a józsefvárosi ünnepséget megzavaró incidens főszereplője. Azt nem lehet állítani, hogy ettől világosabb lett, ki kinek a kicsodája, de Jónás Nándor a VS.hu-nak is megerősítette, hogy ő került konfliktusba az eseményen.


A józsefvárosi polgármester környezete alighanem több résztvevőjét ismerte annak az összezördülésnek, amely augusztus 20-án történt a kerület ünnepi rendezvényén. Kocsis Máté ennek ellenére azt mondta, nem tudja, kik voltak a rendbontók, és ezért vizsgálatot rendelt el.

A sajtóban azonban már megjelent, hogy a két ellentábor egyike fociultrákból állt, akik körében ott volt Kocsis Máté egyik fideszes képviselőtársa, Kaiser József, aki egyúttal a polgárőrség vezetője. Ők együttesen próbálták megakadályozni, hogy egy olyan tüntető csoport, amely nem szimpatizál a polgármesterrel, be tudjon jutni a rendezvényre. Ez nem egy ad hoc ellenállás lehetett, hiszen transzparensük is volt, amelyen megnevezték az ellenfelüket: Szabó Gábor.

Hogy kicsoda Szabó Gábor, az inkább csak az esetről beszámoló online cikkek kommentjeiből derül ki. Az Ország Gyűlése Mozgalom vezetője, aki április végéig több mint fél éven át táborozott a parlament épülete előtt, mondván, addig nem megy el, míg Orbán Viktor ki nem kerül a hatalomból. Az ellenzéki mozgalmár adta fel előbb.

Most viszont tőle tartottak a józsefvárosi rendezvényen, és ebben a konfliktusban csattant el egy pofon: egy férfi megütött egy nőt. A férfi, Jónás Nándor, aki ugyancsak nem ismeretlen a kerületi vezetők előtt, hiszen az Átlátszó.hu feltárta, hogy számos megbízást kapott építőipari vállalkozása az önkormányzattól. A cégtulajdonos most közleményben próbálta tisztázni a helyzetet, amit telefonon megerősített a VS.hu-nak.


Sajnálom, hogy az önkormányzat augusztus 20-ai ünnepségén pofon vágtam egy hölgyet, elnézést kérek tőle, de előtte engem is megütöttek és leköptek. Az előzményhez azért hozzátartozik, hogy a Szabó Gábor-féle tüntetők folyamatosan provokáltak, személyeskedtek, cigány származásom miatt sértegettek. Ha mindezt nem teszik, vagy nem jönnek provokálni egy nemzeti ünnepen, biztosan nem került volna sor erre az incidensre. A személyemre vigyázó emberek senkit nem ütöttek meg és nem bántalmaztak.

A vállalkozó elmondása szerint Szabó Gáborral régi, személyes konfliktusa volt, ezért is keveredtek szóváltásba. Az önkormányzatnál Jónás 2004-ben kapott először építési, bontási munkákat. Mint mondta, akkor még Szabó Gábor az MSZP-SZDSZ vezetésű önkormányzat fontos, döntéseket hozó embere volt. Többször találkozott is vele, de azóta megváltozott a viszonyuk.

Jónás Nándor állítása szerint a jelenlegi polgármesterrel, Kocsis Mátéval személyes kapcsolata nincs, és elnézést kér tőle, valamint az önkormányzat más vezetőitől, hogy részese volt a "sajnálatos eseményeknek".