Itt vannak a részletek a családbarát kampányról

-

Tájékoztatás, szemléletformálás, demográfiai válság – ezekre koncentrál a kormány az ősszel induló családbarát kampányban. Melegellenes szólamok nem lesznek.


Az informálás lesz az elsődleges célja a kormány ősszel induló családbarát kampányának – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy háttérbeszélgetésen.

Balog Zoltán szerint annyiféle családtámogatást ad a kormány, hogy az érintettek sokszor nem is tudják, mi jár nekik, illetve mihez lehet hozzájutni. A kormány ebben adna egy kis eligazítást.

A másik cél a szemléletformálás. Novák Katalin családügyi államtitkár ugyanakkor hangsúlyozta, az akció egyértelműen a család mellett, nem pedig valamivel szemben foglal majd állást. Ezzel megerősítette: melegellenes szólamok nem lesznek a kampányban.

A szülők, a testvér és a nagyszülők szerepét hangsúlyozzák majd. A tájékoztatás és szemléletformálás mellett a demográfiai válságra is reflektál az akció, a cél, hogy a vágyott, illetve tervezett gyerekek megszülessenek. A kormány család.hu címmel külön honlapot is indít a kampány mellett.