Itt az első videó a terroristák lakásáról

-

Eddig még senki se jutott be a lakásba a rendőrökön kívül.


A Daily Mail videót és képeket is készített abban a lakásban, ahol a terroristák a robbanószerkezeteket összerakták és az öngyilkos merényleteket megtervezték. A merényletek után a rendőrség a schaerbeeki, ötödik emeleti lakásban talált szögbombát, 15 kilogramm bombagyártáshoz felhasználható aceton-peroxidot és hirdogén-peroxidot. Ezenkívül egy Iszlám Állam zászlót és Ibrahim el-Bakraoui számítógépét, amelyen találtak egy levelet, amelyben a terrorista arról írt: „Nem tudom, mit csináljak, sürgősen tennem kell valamit. Mindenhol keresnek, nem vagyok biztonságban, és ha elkapnak, akkor még a végén egy börtöncellába kerülhetek vele” – utalt Salah Abdeslamra, a párizsi merénylőre, akit múlt héten tartóztatott le a belga rendőrség.


A rendőrségi házkutatás nyomai meglátszódnak a lakáson: a bejárati ajtón egy hatalmas lyuk tátong, egy másik ajtó pedig rendőrségi szalaggal van leragasztva.

A Khalid és Ibrahim el-Bakraoui, valamint a bombagyáros Najim Laachraoui itt is élt, azt azonban nem lehet tudni, mennyi ideig. A szomszédok – akik sose beszélgettek velük – sem tudták megmondani. A lakást gyakran adták ki rövid időre tulajdonosai.

A lakásban sem hagytak maguk után sok mindent a rendőrök, csak egy törött iPadet és egy ruhát.

Az ingatlan hollétére úgy derült fény, hogy a rendőrség eljutott ahhoz a taxishoz, aki mit sem sejtve kivitte a merénylőket a repülőtérre kedden reggel.

A lakásról képeket a Daily Mail oldalán talál. Hogy mit tudunk eddig a terroristákról és a terrortámadásról, azt itt tekintheti meg.