Skandálnak a tüntetők Athénban, a molotovok viszont elfogytak

Fotó: MTI/AP / Emilio Morenatti

-

Molotov-koktélok repültek el, a rendőrség pedig könnygázt vetett be a megszorítások ellen tüntető emberek ellen. A rendőrség gyorsan kiszorította az erőszakos tüntetőket, már csak skandálás van. Közben a parlamentben a nemzetközi hitelezőkkel kötött megállapodásról szavaznak.


Sokaknak nem tetszik, hogy a parlament törvénybe iktatni készül a nemzetközi hitelezőkkel kötött megállapodást. A törvényhozásban is nagy a feszültség, Ciprasz miniszterelnök lemondással fenyegetőzött a kormánypárti frakció előtt, ha nem szavazzák meg az egyezséget, amely egyébként neki sem tetszik. A görög fővárosban fokozott rendőri készültséget rendeltek el parlament körüli tüntetések hírére. Napközben is voltak demonstrációk, az emberek ráértek, mert a közalkalmazotti szakszervezetek kezdeményezésére általános sztrájk volt.


"A Sziriza alatt ilyenre nem számítottunk"


Nézze a RT élő streamjét


Így repültek a molotovok Athénban

Húsz percig úgy tűnhetett, hogy az athéni tüntetés teljesen eldurvul. Maszkos fiatalok molotov-koktélokat dobáltak, amire a rendőrség könnygázzal válaszolt. Az erőszakos tüntetők elterelése viszonylag gyorsan zajlott. A helyszíni tudósítók fél órával az öszecsapás után már ismét békés tüntetésről számoltak be.