Homokba írt segítségkérés mentette meg a brit turista életét

-

A 63 éves férfi már két napja vesztegelt a vadonban, amikor észrevették a jelét a folyóparton.


Geoff Keys éppen a táborába akart visszamenni, amikor eltévedt a 2300 négyzetkilométer alapterületű, ausztráliai Jardine Nemzeti Parkban múlt hónapban, és így két napot töltött el cipő és étel nélkül – írta a Sky News.


A férfi a blogján írta meg a történetét. Eszerint az első nap éjjel kettőig gyalogolt a bozótosban mezítláb úgy, hogy csak egy úszónadrág, egy póló és egy sapka volt rajta.

Aztán aludt pár órát, majd újra útra kelt a 30 fokos hőségben. Amikor helikopter hangját kezdte el hallani, azt gondolta, biztosan őt keresik. Ekkor írta bele a homokba, hogy HELP 2807 és egy nyilat, hogy merre keressék őt (a 2807 feltehetően azt jelenti, hogy július 28-án írta, azaz jelezte, hogy friss az üzenet).A férfi folyamatosan gyalogolt, majd ismét az erdőben töltött egy éjszakát. Másnap délelőtt aztán megint egy helikopter zajára lett figyelmes, abból már észre is vették a homokba írt üzenetet.

Brad Foat, a keresés vezetője, mielőtt értesítette volna a többi helikoptert, kicsit tovább keresgélt. Már hat kilométerrel arrébb mentek, amikor arra kérte a pilótát, hogy forduljanak vissza. A visszafelé vezető úton vette észre az egy patak közepén álló és integető Keys-t.

A férfi ekkora már nagyon kimerült volt, úgy kellett csörlővel kiemelni a vízből, majd kórházba is szállították kimerültség és kiszáradás miatt, valamint azért, mert nagyon csúnyán összevagdalta a talpát. A keresése a híradások szerint 160 millió forintnyi ausztrál dollárba került.