Homályba borult Orbán háza a Google Mapsen

Forrás: Google Street View

-

Felismerhetetlenné tette térképén a Google a miniszterelnök felcsúti házának homlokzatát. Mindent látni a környéken, kivéve a stadion melletti épületet.


Februárban a hvg.hu-n arról lehetett olvasni, hogy a Google Maps alapján még könnyebb lesz elzarándokolni Orbán Viktor felcsúti házához, mivel a térképszolgáltató látnivalóként be is jelöli a felhasználóknak.


Ma már ez nincs így. Olyannyira, hogy Orbán Viktor Pancho Aréna melletti házának homlokzatát homályos folttal tette felismerhetetlenné a Google. Bármerre is haladunk utcai nézetben a Rákóczi utcában vagy a Fő utcában, a település más részein, a porták jól láthatók. Kivéve a miniszterelnök sarkon lévő rezidenciáját, szemben a futballstadionnal, amelynek a felvétel idején álló betonpillérei szintén kifogástalanul látszanak.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a VS.hu-nak azt írta: "sem a Miniszterelnökség, sem a Terrorelhárítási Központ nem indítványozott ilyen módosítást".

Kérdéseket tettünk fel a Google sajtószolgálatának, ki kérte a kitakarást, kormányzati vagy magánfelkérésre történt-e, és mikor takarták ki a házat. A társaság azt közölte, semelyik különleges elhomályosítási esetet sem kommentálják.


A februári állapot, hvg.hu