Hidegfront vet véget a szeptemberi kánikulának

-

De jövő héten még tombol a napsütés, csak néhány hétfői záporon, zivataron kell túlesni.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn a nap első felében kevés felhő lesz felettünk, sok napsütésre számíthatunk. A déli óráktól aztán nyugat felől egyre többfelé növekszik meg a felhőzet, és este szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A déli szél többfelé megerősödik, nyugaton és zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Erős melegfronti hatással számolhatunk. Reggel 13 fok körül, délután 24 és 30 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden a napsütés mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan – főleg északon – zápor, zivatar is előfordulhat. Nyárias meleg várható 25-30 fokos maximumokkal.

Szerdától többórás napsütésre van kilátás, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Csapadék nem lesz, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél gyakran lesz erős. A széllel meleg levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, így délutánonként egyre többfelé kúszik 30 fok fölé a hőmérséklet. Szombaton viharossá fokozódó északnyugati széllel és szórványosan záporokkal, zivatarokkal hidegfront vethet véget a szeptemberi kánikulának.