Hideg, de szikrázóan napos idő jön hétfőn

Forrás: fargomoorhead.org

-

A hét eleji mínuszokat talán ellensúlyozni tudja a ragyogó napsütés. Szerdán viszont borúsabbra fordul az idő.


Hétfőn országszerte ragyogóan napos, friss, tiszta idő lesz, a Tiszántúlon is csökken a felhőzet – olvasható a Köpönyeg.hu időjárás-jelentésében. Csapadék nem alakul ki, a légmozgás fokozatosan mérséklődik. Reggel -10 és -5 fok között alakul a hőmérséklet, délután -1 fok körüli értékeket mérhetünk. Front nem lesz hatással a szervezetünkre.

Kedden eleinte szinte zavartalanul napos idő lesz, majd északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Hó nem várható. Reggel -7, délután 0 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Szerdán azonban nagyrészt erősen felhős időnk lesz. Elszórtan valószínű kisebb havazás, havas eső, délnyugaton szitálás is lehet. +1 fok köré melegszik délutánra a levegő.

A jövő hét második felében is szép napos, gyengén felhős időre van kilátás. Szerdán és csütörtökön nem várható csapadék, reggelente -6, délutánonként 0 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Szombaton viszont változóan felhős lesz az ég, délutántól sodródnak fölénk vastagabb felhők, ekkortól hószállingózás is lehet. A hőmérsékletben alig lesz változás.