Hétvégi időjárás: vasárnap felerősödik a szél

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Szombaton nagyon magas lesz az UV-sugárzás, 10 perc alatt is leéghetünk.


Pénteken délután elszórtan alakulhat ki frissítő zápor, zivatar. A keleti szél csak időnként élénkül meg. Országos hőség, igazi strandidő lesz, hiszen a csúcshőmérséklet 31 és 36 fok között alakulhat. Melegfronti hatás lesz - írja a Köpönyeg.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, de délután megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Hűsítő zápor, zivatar azonban inkább csak a hegyvidéki tájakon alakulhat ki. A délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Alföldön meg is erősödik. Országos kánikula lesz 32-36 fokos csúcsértékkel. Melegfronti hatás várható. Az UV sugárzás nagyon magas lesz, már 10 perc alatt leéghetünk.

Vasárnap hajnalban még csak északnyugaton, napközben egyre többfelé lehet zápor, zivatar. Néhol jégeső, felhőszakadás is előfordul. Estig a délkeleti, estétől az északnyugati szél erősödik meg. A zivatarokat viharos szélrohamok kísérik majd. Nyugaton már csak 27-29, máshol még 30-34 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn gyakran lesz gomolyfelhős az ég. A nyugati tájakon csak néhol, a középső területeken és keleten többfelé valószínű zápor, zivatar. Egy-egy heves zivatar is előfordul felhőszakadással, viharos széllel. Az ÉNy-i légmozgás erős lesz. 22 és 29 fok közé mérséklődik a nagy meleg.