Hazaküldték a diákokat, olyan hideg volt a szegedi gimnáziumban

-

A Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból – vagyis az egykori Ságváriból – már a harmadik óra után haza kellett küldeni a diákokat, ugyanis a téli szünetben nem fűtötték az iskola épületét, az pedig egyes termekben tíz fok alá hűlt.


A szünidő alatt nem fűtött épület falai teljesen áthűltek, így az első tanítási napon nem sikerült kellően felmelegíteni a termeket. Ennek köszönhetően a gyerekek még kabátban is fáztak – írja a Délmagyar.hu. Az egyik gimnazista szerint volt olyan osztályterem, ahol tíz fok alá süllyedt a hőmérséklet, mivel a rosszul szigetelt falak és régi ablakok szinte semmit nem fogtak vissza a kinti mínuszokból.


Az igazgató a harmadik óra után döntött úgy, hogy mindenkit hazaküld az iskolából.


A lap beszámolója szerint az oktatási intézmény általános iskolai részét nem érintette a hazaküldés, mivel annak épületében a diákok nem fagyoskodtak.


Az iskola fenntartója a Szegedi Tudományegyetem. A Délmagyar.hu megkérdezte a közkapcsolati igazgatóságot, hogy miért nem volt fűtés a gimnáziumban hétfőn. Keddre ígértek választ az ügyben.