Hátba lőtte a négyéves fia a fegyverlobbi poszterlányát

Forrás: Facebook

-

A harmincegy éves Jamie Gilt a fegyvertartás aktivistája és népszerűsítője az Egyesült Államokban. A négyéves kisfia a hátsó ülésen megtalálta a félautomata pisztolyát.


Egy rendőr arra lett figyelmes egy floridai úton, hogy egy teherautó bizonytalanul halad az úton. Leállította az autót, amelynek női sofőrje jelezte neki, hogy hátba lőtték.


Jamie Gilt


A sofőr a fegyverlobbista Jamie Gilt volt, aki a négyéves kisfiával utazott egy rokonukhoz egy lóért. A harmincegy éves Gilt a „fegyvertartás poszterlánya”, sokat pózol fegyverekkel és a fegyvertartás jogát népszerűsítő kampányszlogenekkel. Van egy Facebook-oldala is, bár nincs túl sok követője.


A gyerekem védelméhez való jogom üti a fegyveremtől való félelmedet


Gilt a hátsó ülésen hagyta 45-ös kaliberű félautomata pisztolyát, amelyet a vele utazó négyéves fia megtalált, a kezébe vette, majd az ülésen keresztül lelőtte vele az anyját. A gyerek nem volt bekötve. A nőt kórházba szállították, állapota stabil, viszont eljárás indulhat ellene a gyerek veszélyeztetése miatt.A rendőrség elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy nem bűnözők által elkövetett lövöldözés áldozata lett Gilt.