Hat év börtön 960 forintért

-

Az elkövető három fiatalkorút rabolt ki Makón.


Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a férfit, aki február 14-én Makón, a Kálvária úton megállított három arra sétáló fiatalt, és közölte velük: pakolják ki a zsebeiket, különben fejbe vágja őket. A fenyegetés hatott, a fiatalok elővették, amijük volt; az egyik sértett mintegy 400 forintnyi aprót szedett össze, a másik 60 forintot tudott átadni a vádlottnak. Harmadik társuknál semmi sem volt.

Az átadott összeget kevesellve a vádlott ismételten megfenyegette a fiatalkorúakat azzal, hogy tudja, van még náluk pénz, és amennyiben nem adják át részére, úgy megveri őket. Ezt követően végigtapogatta az egyik sértettet, aki ennek hatására további 500 forintot adott át a vádlottnak.

Miután a rendőrök elfogták a rablót, lefoglalták nála a 960 forintot, amit azóta vissza is adtak a sértetteknek.

A vádlottat a Makói Járási Ügyészség két rendbeli rablás bűntette, valamint egy rendbeli rablás bűntettének kísérlete miatt állította bíróság elé. A Makói Járásbíróság a vádlott bűnösségét megállapította, és 6 év börtönbüntetést, illetve 6 év közügyektől eltiltást szabott ki rá. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbeztek – áll az ügyészség közleményében.