Hasogdzsi holttestét ketten tüntették el

Fotó: AFP / OZAN KOSE

-

A nyomozók csoportjában vegyültek el a törökök szerint.


Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolása után Szaúd-Arábia egy vegyészt és egy toxikológust küldött Isztambulba, hogy megszabaduljanak a holttesttől és eltüntessék a nyomokat – írja a Sabah. A lap szerint a vegyész, Ahmed Abdulaziz Alzsanobi és a toxikológus, Kháled Jahja al-Zahráni a 11 fős szaúdi nyomozócsoporttal érkezett Isztambulba, amely a törökökkel együtt vizsgálta át a főkonzulátust és a főkonzuli rezidenciát.

A közös nyomozócsoport a külképviseleten október 15-16-án, a főkonzuli rezidencián pedig 17-én helyszínelt, ám a Sabah szerint a vegyész és a toxikológus már október 12-e óta mindkét épületet többször is felkereste. A két szaúdi Isztambulban egy luxusszállodában lakott, kilenc társával október 20-án távozott Törökországból.

Az isztambuli főügyészség szerint Hasogdzsit azonnal megfojtották, amint belépett a külképviselet épületébe, holttestét a gyilkosságot követően feldarabolták, majd megsemmisítették. A Hürriyet írta, azért darabolták fel, hogy maró anyagban feloldva könnyebben megszabaduljanak tőle.