Harrach: „bevándorlók belül kiszorítanak minket a földrészről"

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Szigetváry Zsolt

-

Fontos, hogy különbséget tegyünk a megélhetési bevándorlók és a menekültek között, az utóbbiak befogadása alapvető emberi kötelezettség - hangsúlyozta a Magyar Hírlap pénteki számába adott interjúban Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.


Harrach Péter a lapnak azt mondta: Európa nem tudja befogadni a világ minden részéről a jobb élet reményében érkezőket. A tapasztalatok szerint a különböző kultúrák nehezen vagy egyáltalán nem tudnak integrálódni - tette hozzá. „A hagyományos európai gondolkodás nem jut levegőhöz, és a dinamikus demográfiai fejlődést produkáló bevándorlók rövid időn belül kiszorítanak minket a földrészről" - fogalmazott, hozzátéve: nem kell sok idő ahhoz, hogy Európában többségben legyenek a részben fundamentalista elveket valló migránsok.


A halálbüntetésről szólva a KDNP frakcióvezetője azt mondta: az állam polgárai életének védelmében élhet ezzel az eszközzel, feltéve, ha nincs más lehetősége, ugyanakkor a három csapás törvénye vagy a tényleges életfogytiglan lehetővé teszi, hogy a veszélyes bűnözőket kizárják a társadalomból. Magyarországon nincs szükség a halálbüntetés bevezetésére - jelentette ki.

A vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban megjegyezte: a KDNP eredeti javaslata megengedőbb volt, mint a több egyeztetésen és módosításon átesett, végül elfogadott jogszabály. A KDNP következő feladatának az időseket megtévesztő termékbemutatók ügyét jelölték ki - mondta Harrach Péter.