Hárommillió példányban, 16 nyelven jön szerdán a Charlie Hebdo

Forrás: Charlie Hebdo

-

A lap szerkesztőségét befogadó Liberation a címlapot is kitwittelte: Mohamed egy "Je suis Charlie" feliratú táblát tart.


Hárommillió példányban jelenik meg ezen a héten szerdán a Charlie Hebdo szatirikus francia lap. Ez lesz az első lapszám a múlt heti mészárlás óta, a 16 nyelven megjelenő újságban Mohamed-karikatúrák is lesznek, hogy megmutassák, nem tudják őket elhallgattatni a szélsőségesek, idézi az AFP hírügynökség a lap ügyvédjét, Richard Malkát, és egyik publicistáját, Patrick Pelloux-t.

A lap szerkesztőségébe betörő terroristák 12 embert lőttek agyon, köztük a lap öt rajzolóját, állításuk szerint azért, hogy bosszút álljanak, amiért a lap korábban gúnyt űzött a prófétából.

A lap kiadója eredetileg egymillió példányt tervezett a szerdai lapszámból, de közölték: olyan nagy az érdeklődés, hogy ezt megháromszorozzák. Az újság 60 ezer példányban jelent meg eddig, amiből 30 ezer kelt el, a lap ezzel csődközelben volt. A mostani számot a Liberation szerkesztőségében készítik, a Le Monde által kölcsönadott berendezésekkel.

A Liberation a Twitterén a címlapot is közölte: Minden meg van bocsátva, áll a főcímben, miközben Mohamed egy Én vagyok Charlie feliratú táblát tart könnyezve.