Hangos tüntetéssel indult a reggel Bicskén

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

A vonaton maradt mintegy ötszáz ember továbbra sem hajlandó együttműködni a rendőrséggel.


A bicskei állomáson hangosan tüntettek péntek reggel azok a menekültek, akik csütörtökön Sopronba tartottak vonattal, a szerelvény azonban a Fejér megyei településen megállt, hogy a hatóság regisztrálhassa őket az ottani befogadóállomáson. A Sky News tudósítója ezt látta:
Az M1 tudósítása szerint az éjszaka nyugodtan telt a bicskei pályaudvaron, a bevándorlók a vonaton töltötték az éjszakát, reggel azonban hangosan tüntetni kezdtek, transzparenseket tartottak a magasba, amelyekre angolul azt írták: Németországba akarnak menni, illetve nem akarnak a táborba menni. A helyszínen nagyon sok a rendőr.

Csütörtök reggel, miután a rendőrök beengedték a menekülteket a budapesti Keleti pályaudvar csarnokába, a bevándorlók zsúfolásig megtöltöttek egy szerelvényt. A vonat hosszas várakozás után indult el Sopron felé, de Bicskén megállt. A rendőrség leszállította a menekülteket a vonatról, hogy a befogadóállomásra kísérje őket, de miután nem voltak hajlandóak elindulni a központba, később visszaengedték az embereket a szerelvényekre. A rendőrség este azt közölte, hogy a szerelvényen maradt mintegy ötszáz ember a rendőri intézkedéssel szemben továbbra is passzív ellenállást tanúsít, és nem hajlandó együttműködni.