Hadházy Ákos az LMP új társelnöke és képviselője

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

A másik társelnök, Szél Bernadett azt mondta: „Schiffer András hátralépése után egységesek vagyunk.”


Az LMP Hadházy Ákost választotta meg a párt társelnökévé, és ő kapja a megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot is.

Gál József, az ellenzéki párt szóvivője a párt tisztújító kongresszusa közben tartott szombati sajtótájékoztatóján közölte: Hadházy Ákos társelnökségét – egyedüli jelöltként indult – a delegáltak 85 százaléka támogatta a titkos szavazáson, a parlamenti mandátumot pedig a küldöttek 90 százaléka neki ítélte oda.


Szél Bernadett és Hadházy Ákos


Hadházy Ákos két fontos feladatot határozott meg a tájékoztatón, ezek egyike, hogy


a kormányt 2018-ban le kell váltani,

a másik pedig, hogy teljesen új irányt kell adni az országnak.


Hadházy Ákos;

Becsületes fideszesből az LMP vezetője

Dr. Hadházy Ákos 1974-ben született Debrecenben. Pécsen járt gimnáziumba, a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen szerzett diplomát 1998-ban. Kutatónak készült, de gyakorló állatorvos lett Szekszárdon.

Országosan ismert akkor lett, amikor 2013-ban a fideszes önkormányzati képviselő – szinte egyedüliként a kormánypártokból – leleplezte a trafiklenyúlás folyamatát.

Az LMP-hez csatlakozott. Az utóbbi időben a zöld pártban a korrupció lett a szakterülete, rendszeres sajtótájékoztatókon leplezi le kormányoldal konkrét korrupciós ügyeit.

Értékelése szerint a 2018-as választás egyik meglepetéspártja lesz az LMP. Fenntartható, választható, megbízható és erős pártként jellemezte pártját.

Az új társelnök megköszönte Schiffer Andrásnak és társainak, hogy létrehozták és fenntartották a „remény pártját”, a kongresszusnak pedig az iránta tanúsított bizalmat.

Nem démonizálni akar egyes kérdéseket – például az uniót, a migrációt, a nemzetközi nagyvállalatokat vagy a korrupciót –, hanem reformjavaslatokat, megoldásokat kíván kínálni.

Az LMP másik társelnöke, Szél Bernadett arról beszélt: új szakasz kezdődik a párt életében, eltökélték, hogy minden létező problémát megoldjanak, amelyek eddig hátráltatták őket céljaik elérésében.

„Schiffer András hátralépése után egységesek vagyunk,

azt már bebizonyítottuk, hogy egységesek vagyunk és összetartozunk” – jelentette ki Szél, bizonyítékként megjelölve Hadházy Ákos meggyőző többségű támogatását.

Szél Bernadett azt is megfogalmazta, hogy a 21. században nem működnek a 20. századi megoldások. Példaként a munkaerőhelyzetet hozta, szerinte ezekre működő megoldások helyett a rendszerváltás óta mindig csak sablonos válaszokat adtak a kormánypártok. Fordulatra van szükség, nem aprópénzre – mondta.

Az LMP kétnapos kongresszusán a továbbiakban egyebek mellett a szövetségesi politika lesz a téma.


Schiffer András, az LMP alapítója, társelnöke, a parlamenti képviselőcsoportjának vezetője május 31-én, az Indexnek adott interjúban jelentette be, hogy lemond minden tisztségéről: a társelnökségről június 1-jével, képviselői mandátumáról augusztus 31-ével.