Habonyról szó szerint ugyanaz a véleménye a miniszterek többségének

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Az Együtt képviselője kérdezte meg a minisztereket. Még nem mindenki válaszolt, de akik igen, azoknak általában ugyanaz a véleményük.


Habony Árpád nem áll és nem állt jogviszonyban egyetlen kormányzati szervvel vagy személlyel, így a minisztériummal sem. Közfunkciót nem tölt be, nem politikus, semmilyen közéleti tevékenységet nem végez. Aki kikérte, ismeretségi alapon kérte ki mások mellett az ő véleményét is. Egy jobboldali meggyőződésű ember, aki mindenféle ellentételezés nélkül elmondhatta a magánvéleményét. Érdemi befolyása a politikánkra, a minisztérium működésére soha sem volt.

– szó szerint ugyanazt a választ adta:

az Együtt képviselőjének, Szabó Szabolcsnak írásbeli kérdésére – vette észre a 444.

Szabónak az volt a kérdése, hogy Habony mikor járt a minisztériumban, ott kivel egyeztetett, miről, milyen minőségben és van-e állandó belépője oda. Valamint, hogy ezért kap-e fizetést.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tállai András, az NGM államtitkára adott csak ettől eltérő választ. Előbbi azt, hogy „az Ön által megnevezett konkrét személy a Miniszterelnökség egyik értekezletére sem hivatalos, semmilyen tiszteletdíjban nem részesül, valamint semmilyen jogviszonyban nem áll az általam vezetett minisztériummal”.

Utóbbi pedig azt, hogy Habony Árpád nem áll és nem állt jogviszonyban soha egyetlen kormányzati szervvel vagy személlyel, így a Nemzetgazdasági Minisztériummal sem. A Nemzetgazdasági Minisztériumba állandó belépővel nem rendelkezik, nincs és nem is volt megbízási szerződése minisztériumunkkal”.

Rogán Antal és Seszták Miklós egyelőre nem válaszolt Szabó Szabolcs kérdésére.