Gyurcsányékat nem hívták az ellenzéki tüntetésre

Fotó: Polyák Attila

-

A civilek függetlenségéért és a sajtó szabadságáért szervez tüntetést az Együtt. Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke is felszólal. A demonstrációhoz csatlakozott az MSZP is, az LMP távol marad.


A vasárnapi ellenzéki tüntetést bejelentő Szigetvári Viktor szerint Hajdu Nóra, a párt alelnöke mellett felszólal Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, miniszterelnök-jelöltje is. Az MSZP is részt vesz a demonstráción, de Juhász Péter, az Együtt elnöke más pártokkal is tárgyal – írja az atv.hu.

Az MSZP sajtófőnöke megerősítette, hogy részt vesznek a demonstráción, mert ők is úgy érzik, hogy veszélyben a sajtószabadság. Az LMP-t is meghívták a tüntetésre. „Mint párt nem veszünk részt ilyen rendezvényeken, ugyanakkor a tagjaink olyan rendezvényen vesznek részt, amilyeneken szeretnének. Ezt nem tiltjuk meg, de mint párt nem veszünk részt ilyen rendezvényen” – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője. A Demokratikus Koalíciót nem hívták meg a demonstrációra.