Gyorsan kicsinosították a Várkert Bazárt Orbán évértékelője előtt

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

Éjszaka úttisztító gép, reggel seprűs emberek dolgoztak a Várkert Bazár környékén. Az Öntőház utcában virágokat is ültettek Orbán Viktor látogatása előtt. Az Öntőház utca a Várbazár projekt utolsó eleme, és éppen ma kellene befejezni. De itt is csúszásban vannak, akárcsak a felújítás eddigi kivitelezése során.


Hajnalban a szemerkélő eső ellenére több mint egy órán át úttisztító gép mosta, kefélte át a Lánchíd utcát – mondta a VS.hu-nak egy környéken lakó szemtanú. A gép fel-alá járt a Várkert Bazárnál, szinte újjávarázsolta a macskakövezetet. Aztán ma reggel seprűvel ellátott munkások jelentek meg, akik a kövezet közötti fugákat tisztították meg a sártól. Több kupacnyi szennyeződést gyűjtöttek össze. Az utcaseprők nemcsak a Lánchíd utca macskakövei között takarítottak, egészen a rakparti villamossínig pucolták a terepet. Tegnap délután kertészek tartottak helyszíni szemlét, ma reggel pedig az Öntőház utcánál ültettek virágokat.

Orbán Viktor pénteken délután tartja évértékelőjét a Várkert Bazárban.A Lánchíd utcában lakók azt állítják, a Várkert Bazár többszöri átadása óta nem tapasztaltak hasonló köztisztasági aktivitást. A helyieknek ma nem engedik napközben a parkolást, és az átmenő forgalmat is korlátozták a Lánchíd utcában.repkednek a dátumok

A Lánchíd utcával párhuzamos, a Várkert Bazárban húzódó Öntőház utcában október közepén kezdtek dolgozni, ez a Budai vár és környéke közlekedésfejlesztése projekt utolsó eleme.

Mind a Várkert Bazár, mind az útfejlesztési projektek befejezésének eredeti határideje 2014. március 30. volt, de ötször módosítottak szerződést, a teljesítési határidőt végül 2015. február 25-re tolták ki. Vagyis az Öntőház utcát – szerződés szerint – már át kellett volna adni, de még jelenleg is dolgoznak munkagépekkel. A Budavári Önkormányzat decemberben már azt közölte a VS.hu-val, hogy az Öntőház utcában a munkálatok 2015 márciusáig tartanak. A projektről tájékoztató tábla szerint a kivitelezés befejezésének határideje 2015. 02. 28.


Mint azt megírtuk, a „Budai vár és környéke közlekedésfejlesztése projekt költségvetése a 2012-es induláskor még 3 milliárd forint volt, ám 2 év alatt – a módosítások, a fejlesztésbe vont új tételek és a kivitelezői többletmunka igényei miatt – 11 milliárd forintra duzzadt.