Fűtött sátras, ezer fő befogadására alkalmas tábor nyílt Röszkénél

-

Száz sátrat állítottak fel, és az ideiglenes határzárhoz használt horganyozott acéloszlopokkal vették körbe azt az idegenrendészeti előállítót, ami vasárnapra virradóan nyílt meg Röszkénél. Már meg is érkeztek oda az első elfogott menekültek.


A Belügyminisztérium korábbi tájékoztatása szerint a tábor építése 38 millió forintba került. A beruházáson, a munkások mellett, elítéltek is dolgoztak.


A 10,5 hektáros területet ugyanolyan horganyzott acél oszlopokkal vették körbe, mint amiből az ideiglenes határzár épült, és a kerítés tetejére NATO-drótot erősítettek. A gyűjtőpont területét zúzott kővel szórták le, közvilágítással látták el, és mintegy száz sátrat állítottak fel rajta. A tábor bejáratánál a személyzet számára konténereket helyeztek el, valamint egy mikrohullámú átjátszótornyot is telepítettek.

Késő este a regisztráció ellen tiltakozó migránsok közül - azért, hogy megnyugtassák őket - többet beengedtek körülnézni a táborba – írja az MTI. A menekülteket idézik, akik szerint a fűtött sátrakban kényelmes ágyak vannak.

A rendőrség korábbi közlése szerint ezer ember befogadására alkalmasa a gyűjtőpont.


Az utóbbi hetekben Röszke térségében érkezett az országba a legtöbb illegális bevándorló. Szombaton 744 határsértőt fogtak el Csongrád megye déli részén.