Forgalmas nap volt a szerb–magyar zöldhatáron

Fotó: MTI/MTVA / Kelemen Zoltán Gergely

-

A rendőrség adatai szerint egy nap alatt összesen több mint 1200 embert fogtak el, akik illegálisan léptek be az országba.


Negyvenkét csoportban összesen 1180 illegális bevándorlóval – köztük 241 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén 2015. augusztus 1-jén, szombaton – írja a rendőrség honlapján vasárnap reggel megjelent összefoglaló.

A legnagyobb számú csoportot 11 óra 10 perckor Ásotthalom külterületén fogták el. Ott 160 ember (101 afgán, 23 pakisztáni, 9 szír, 9 iráni, 7 bangladesi, 4 iraki, 4 eritreai, 2 gambiai, 1 kongói állampolgár) lépte át illegálisan a zöldhatárt. Az illegális bevándorlók ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Bács-Kiskun megyében emellett még 70 illegális határátlépőt fogtak el a rendőrök az elmúlt 24 órában. A 13 csoportban érkező illegális bevándorlók magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták őket, és velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak az egyenruhások. A legtöbb külföldi Afganisztánból és Szíriából érkezett.