Feltörték Donald Trump telefonját – ami kiderült, az mindenkinek ciki

Fotó: Getty Images / Christopher Furlong

-


Az Independent nevű brit lap adta hírül, hogy az Anonymous nevű hackercsoport feltörte Donald Trump hangüzeneteit. Bár minden kétséget kizáróan nincs bizonyítva, hogy a hangüzenetek valódiak, "valódinak tűnnek".


Több olyan hangüzenet is nyilvánosságra került, amelyben a balliberálisnak tartott média képviselői mondanak hálás köszönetet a politikusnak különböző alapítványoknak juttatott támogatásaiért. Hallhatók például a felvételeken a baloldalinak tartott MSNBC tévécsatorna híradósai, Joe Scarborough és Mika Brezezinski. Előbbi többek közt ezt mondja a rögzítőn: "Annyira, de annyira hálásak vagyunk neked mindenért, Donald, csak meg akartuk mondani, hogy milyen sokat jelent ez nekünk".

Egy T Hall néven bemutatkozó nő – aki minden bizonnyal a szintén az MSNBC-nél dolgozó Tamron Hall – különösen furcsa üzenetet hagyott, amelyben arról számol be, hogy megy, és vesz magának egy Gucci-ruhát, ami teljes áron 3000 dollár lenne, de a Trumpnak járó kedvezményt felhasználva olcsóbb lesz.

Ezek az üzenetek persze nemcsak az érintett újságírók számára kínosak, hanem Trump számára is, aki számtalan nyilatkozatában határolódott el a média – különösen a liberális média – képviselőitől, akiket többek közt "hazug, undorító emberek"-nek titulált.