Feljelentik, aki megszavazza a roma önkormányzat zárszámadását

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Csaknem kétmilliárd forint elköltése nem tiszta – állítja a Népszabadságnak az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik képviselője.


Makai István, a roma önkormányzat egyik képviselője, egyben az alternatív vizsgálóbizottság tagja magyarázatot vár, mivel tavaly az ORÖ 700 millió forintos költségvetést hagyott jóvá, a zárszámadásban azonban 2,6 milliárd forintos kiadás szerepel – olvastuk a szombati Népszabadságban. Épp ezért mindenkit fel akar jelenteni, akik megszavazzák az ORÖ abonyi rendkívüli közgyűlésén a tavalyi évről szóló költségvetési beszámolót, a zárszámadást

Az abonyi rendkívüli közgyűlésen az alternatív vizsgálóbizottság a Hegedüs István ORÖ-elnökhöz és családtagjaihoz kötődő kifizetéseket is szóvá akarja tenni. Makai István állítja, hogy a birtokában lévő kimutatások szerint az elmúlt években Hegedüs, valamint felesége, fia, lánya és menye is olyan térítéseket, megbízásokat – összesen mintegy 30 millió forintnyit – kapott, amelyekről nincs közgyűlési határozat – olvasható a lapban.

Az LMP-s Hadházy Ákos feljelentése nyomán az adóhatóság más ügyben már nyomoz az ORÖ-nél.